Vinkit-englanti

Tällä sivulla on testattuja PC-pelejä sekä verkosta löytyviä verkkopelejä. Verkkopelit ovat pääsääntöisesti sellaisia, joihin ei tarvitse kirjautua, eikä niitä tarvitse ladata omalle koneelle.

1. Traveler IQ challenge

Miten pelataan: Tässä pelissä opiskelijan tulee osata sijoittaa maita, kaupunkeja sekä muita maantieteellisiä paikkoja kartalle. Pisteitä kertyy sen mukaan, miten lähelle osuu. Peli on helppo oppia, eikä sen pelaamiseen vaadita mitään tiettyä aikaa, sen voi lopettaa koska tahansa ja esim. opiskelija, jolla on eniten pisteitä voittaa.

Millä kurssilla voisi käyttää: Harjoituttaa drillaamalla maantieteellisiä nimiä, kaupunkeja sekä maita. ENA2 (matkailu), ENA5 (artikkelien kayttö maantieteellisten nimien yhteydessä).

http://www.travelpod.com/traveler-iq

2.  Expedition

Miten pelataan: Tämä peli on yksi History.com sivustolla olevista peleistä. Pelit ovat laadukkaita ja jos on aikaa, niihin kannattaa tutustua tarkemminkin.

Expedition on kiva peli, jossa retkikunnan täytyy pysyä hengissä kulkeakseen Sansibarista Ujijiin. Pelissä tarvitaan sekä onnea, että hieman strategista ajattelua. Pelissä on myös erittäin hyvät ohjeet, sekä sopivasti englannin kielistä materiaalia mm. blogi joka täydentyy pelin kuluessa. Pelin pelaaminen vie jonkin aikaa, riippuen siitä, miten kauan opiskelija pystyy pitämään retkikuntansa hengissä.

Millä kurssilla voisi käyttää: Sanasto on sopivaa lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille. ENA2 (matkailu).

http://www.history.com/games/action-adventure/expedition/play

3. Death in Rome

Miten pelataan: Tämä peli on BBCn history games -sivustolla. Pelissä pitää ratkaista murha asiantuntijoiden ja uhrin tuntemien ihmisten kuvausten perusteella. Pelissä pitää lukea melko paljon englannin kielistä tekstiä ja se edellyttää jo melko hyvää englannin kielen taitoa. Pelin pelaaminen vie aikaa ja saattaa tuntua heikommista opiskelijoista vaikealta.

Millä kurssilla voisi käyttää: Sanasto sopii toisen vuosikurssin alkuun esim. kurssille ENA4 (rikollisuus).

http://www.bbc.co.uk/history/ancient/romans/launch_gms_deathrome.shtml

4. Prisoners of War

Miten pelataan: Peli löytyy Nobelprize.org sivustolta. Pelissä opiskelija toimii Punaisen Ristin sotavankileirin päällikkönä ja ratkaisee erilaisia ongelmia, joita leirillä tulee vastaan. Jotta leiriä pystyy asianmukaisesti johtamaan, täytyy opiskelijan lukea Geneven sopimusta ja soveltaa sen periaatteita. Peli ei vie kovin kauan aikaa (15-20 min), mutta on jo sanastoltaan vaativa.

Millä kurssilla voisi käyttää: Sanastollisesti ja aihepiiriltään vaativa. Sopii syventäviin kursseihin, tai aiemmin, mikäli Geneven sopimus on opiskelijoille tuttu.

http://www.nobelprize.org/educational/peace/redcross/

 

Advertisements

1 Response to Vinkit-englanti

  1. Aino says:

    Sopii hyvin opiskeluun. Jotkut pelit tarvitsivat aikaa jotta sai selville pelin idean.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s